• darkblurbg

Ошинкан доджо

Какво правим?

Ние практикуваме японското бойно изкуство айкидо. Готови сме да предадем нашите знания на всеки, който пожелае, по начина, по който ние сме ги получили от нашите учители. Полагаме усилия да популяризираме в България айкидо и ценностите, които са залегнали в него. Ние сме отворени и търсим контакти с всички останали свободомислещи хора и организации.

Как го правим?

Ние вярваме в свободата на избора и възпитаването на самодисциплина - в нашите зали няма да намерите военна подготовка. Нашите инструктори са готови да Ви помогнат във всеки момент, но резултатите зависят преди всичко от Вас самите и усилията, които сте готови да положите.

И все пак - как го правим?

Тренировките са вечерни - в удобно време и съботно-неделни, което не пречи на работата и ученето. Обръща се специално внимание на начинаещите и на децата. Всяка тренировка се води от квалифициран инструктор, по обща техническа програма. През годината се провеждат няколко вътрешни семинара, на които се събираме, за да видим докъде сме стигнали. 

Квалифициран инструктор?

Всички наши инструктори имат дан-степени, получени след изпит пред японски майстори. Основателя на клуба е дипломиран треньор от НСА, а останалите са със следдипломна квалификация треньор по айкидо или педагогика. 

Въпреки общата техническа програма, всеки инструктор има свое излъчване и стил - проверете при кого Ви харесва най-много.

Кой тренира при нас?

Всеки, който има интерес. Въпреки, че най-много са хората между 20 и 30 години, в групите има и доста хора на средна и над средна възраст. Имаме и специализирани  детска групи за деца между 4 и 10 години. 

Какво ще постигна?

А Вие какво искате да постигнете? Най-малкото и най-бързото, което ще постигнете е повишаване на общия физически тонус и координация на мисъл и тяло. Другото зависи от Вас - можете да станете по-спокойни, по-неагресивни, по-освободени, по-дисциплинирани, по-отворени, по-силни - а може и да не станете.

А аз кога ще взема черен колан?

Питайте Вашия сенсей - той обича да му задават този въпрос :)